Kotkan Hovinsaaren asuntoverkosto

Hovinsaaren asuntoverkosto sijaitsee lähellä Kotkan keskustaa ja julkisen liikenteen yhteydet ovat hyvät. Alueen rakennuskanta on moninaista: kerrostaloja, omakotitaloja ja rivitaloja. Suunnitteilla on myös uusia kerrostaloja. Myös sosiaali- ja terveyspalvelut, harrastusmahdollisuudet, ulkoilupaikat ja merenranta löytyvät läheltä. Hovinsaaren asuntoverkosto muodostuu asunnoista, tukipisteistä, sosiaalisista verkostoista, työpaikoista, lähipalveluista ja harrastuspaikoista.

Asuntoverkoston ytimeen (Runeberginkatu) rakennetaan 8 asunnon asuntoryhmä. Asuntoryhmän asukkaat asuvat omissa asunnoissa ja tarvitsevat tukea ympäri vuorokauden. Samaan kortteliin asuntoryhmän kanssa tulevat 3-5 asukkaan tukiasunnot. Myös tukiasuntojen asukkaat tarvitsevat asumiseensa vahvaa tukea. Etäämmälle samalla asuinalueella, verkoston uloimmalle kehälle, tulee tukiasuntoja, joiden asukkaiden tuen tarve on kohtalainen.

Asukkaat saavat apua kahdesta tukipisteestä. Toinen tukipisteistä tulee Runeberginkadun asuntoryhmän yhteyteen. Tukipisteestä saa tukea ympäri vuorokauden. Toinen tukipiste tulee Kotkansaarelle (Kotkankatu). Kotkansaaren tukipisteeksi on suunniteltu kerrostalohuoneistoa. Tukipisteessä on paikalla ohjaaja joka päivä klo 920. Tukipisteessä voi viettää aikaa, ruokailla ja laittaa ruokaa ja siellä on tarjolla myös keskusteluapua.


Hovinsaaren asuntoverkosto
Julkaistu 24.2.2017 klo 15.02, päivitetty 13.4.2017 klo 9.43