Seinäjoen Pohjan asuntoverkosto

Seinäjoen Pohjan asuinalueen asuntoverkosto sijaitsee linnuntietä noin 500 metrin päässä kaupungin keskustasta. Alueelta on lyhyt matka palveluihin ja vapaa-ajan toimintoihin. Myös alueen julkinen liikenne toimii hyvin. Mahdollisia työpaikkoja ja harrastuspaikkoja on n. 0,5–2 km säteellä runsaasti.

Asuntoverkoston keskukseen (Louhenkatu 2) rakennetaan asumisyksikkö, joka sijaitsee 36 asunnon kerrostalossa. Jokaisessa asunnossa on oma keittiö, erillinen makuuhuone ja kylpyhuone. Asunnot ovat 31–38 kokoisia.

Rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen tulee asunnot kahdeksalle kehitysvammaiselle henkilölle, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista tukea. Toiseen kerrokseen tulee asunnot seitsemälle kehitysvammaiselle henkilölle, jotka tarvitsevat kohtalaista tukea, mutta pärjäävät ilman yövalvontaa. Lisäksi talon yläkerroksiin tulee kolme asuntoa tuetun asumisen asukkaille. Talon muut asunnot ovat tavallisia vuokra-asuntoja.

Talo on suunniteltu esteettömäksi. Talon yhteistilat, kuten pyykkitupa, kerhohuone ja ylimmän kerroksen saunaosasto ovat kaikkien talon asukkaiden käytettävissä, samoin piha-alue.

Asumisyksikön palvelut tuottaa Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä. Asumisyksikön asukkaiden lisäksi verkostossa asuu muutama kehitysvammainen ihminen omissa asunnoissaan. He asuvat 250–500 metrin päässä verkoston keskustasta. He tarvitsevat asumiseen vähäistä tukea (tuettu asuminen).

Asuntoverkoston tuleville asukkaille, heidän läheisilleen ja henkilöstölle järjestetään muuttovalmennusta.
 

Seinäjoen Pohjan asuinalueen asuntoverkosto
Julkaistu 24.2.2017 klo 15.02, päivitetty 13.4.2017 klo 9.47