#kotimatkalla-hankkeen videoita

#kotimatkalla-hanke Raaseporissa

Raaseporin kaupunkisuunnitteluarkkitehti Simon Store kertoo kaupunkisuunnittelusta ja asuntotoimen kehittämisestä.

 

 


 

Asunto- ja naapurustoverkostot

Mitä asunto- ja naapurustoverkostot ovat? Asunto- ja naapurustoverkostossa erityistä tukea tarvitsevat asukkaat asuvat tavallisissa asunnoissa ja saavat tarvitsemaansa tukea omaan kotiinsa. Asumisen tukena ovat mm. myös muut verkoston jäsenet sekä naapuriapu.

 

 


 

Naapuriapu auttaa pärjäämään

Mika on mukana naapuriaputoiminnassa, jossa hän viettää aikaa kehitysvammaisten naapureidensa kanssa. Mika perheineen asuu lähellä naapureitaan, ja korvaukseksi hän saa 50%:n vuokrahelpotuksen. Viikoittain hän käy noin viiden naapurin luona tekemässä sellaisia arjen asioita, joita naapurit ja kaverit keskenään tekevät.

 

 


 

Ryhmäkodista omaan kotiin

Videolla seurataan Mikkelissä asuvaa Teroa. Oman pojan poismuuttaminen askarrutti Teron äitiä. Yhteisissä tiloissa toimiminen oli ajoittain haasteellista, mutta kunnan myöntämien lisäresurssien avulla, nuoren miehen omillaan asuminen saatiin turvattua. Nyt Tero viihtyy oman kodin rauhassa.

 

 


 

Kaverit ja hyvä tuki ovat tärkeitä, kun asuu omassa asunnossa

Miika ja Miikan äiti kertovat nuoren matkasta kohti omaa asuntoa. Kun tarjottu ryhmäkotipaikka ei tuntunut omalta, Miikan palveluohjaaja kysyi, lähtisikö Miika mukaan #kotimatkalla-hankkeeseen. Syksyllä 2018 Miika muutti Mikkelin seurakunnan vuokrayksiöön. Miikan arjesta ei tekemistä puutu, ja vanhempien, ohjaajien ja kavereiden tuella omassa asunnossa asuminen sujuu hyvin.

 

 

 

Mitt Raseborg / Minun Raaseporini -laulu

Raaseporin nuorten ajatuksia omasta kotikaupungista, sen hyvistä puolista ja nuorten toiveista Raaseporissa asumiseen liittyen.

 
 

 

Så här vill jag bo / Näin minä haluan asua -laulu

Paraisten viimeisessä #kotimatkalla-työpajassa nuoret sanoittivat asumiseen ja omaan kotiin liittyvän laulun.

 

 


 

Kaikki voivat asua tavallisissa asunnoissa

Kaksi äitiä keskustelee siitä, mitä erityistä tukea tarvitsevan nuoren muuttaminen omilleen ja omassa asunnossa asuminen vaatii, ja miltä asunto- ja naapurustoverkosto kuulostaa heistä asumisratkaisuna.

 
 
Julkaistu 5.2.2019 klo 12.23, päivitetty 31.1.2020 klo 15.52